hiša samostojna

Južna Primorska, Koper/Capodistria, Slovenija

Osnovni podatki

vrsta objekta: hiša
Cena: 688.000 €
transakcija: prodaja
leto izgradnje: 1986
tip: samostojna
regija: Južna Primorska
velikost: 207,00 m²
področje: Koper/Capodistria
šifra oglasa: PH1574245936568JO
parcela: 1.711,00 m²
lokacija: Koper
energetski razred: E (105-150 kWh/m²a)

opis

Vabljeni na DAN ODPRTIH VRAT dne 20.04.2024 od 10-12h in 16-18 h! Potrebna je prehodna najava in rezervacija termina ogleda.

Ljubitelji sonca, narave, miru, kmetijske zemlje... ljubitelji mediteranske tradicije in zasebnosti,... 

V Kopru, pa vendar sredi narave, k sebi vabi večja posest s hišo, vrtnim žarom in oljčnikom, posladkali pa se boste tudi s svojimi pomarančami, mandarinami, figami. Sonce tu greje od jutra do večera, svojo zasebnost lahko uživate tudi na prostem. Posest je primerna za stalno bivanje, počitnikovanje, turistično in kmetijsko dejavnost. Možnost dokupa oljčnika cca 15.000 m2 z lastnim vodnim virom.

Posest se nahaja na območju razpršene poselitve z veliko kmetijskih površin. Usmerjena na jugo-zahod ponuja sonce skozi ves dan. Združujeta jo dve parceli, ki tvorita zaključeno celoto. Skupna površina meri cca 1.711 m2, od tega 913 m2 parcela s hišo, ostalo predstavlja oljčnikz dovozno potjo. Posest ponuja čudovit pogled na naravno okolje, krasijo jo tudi mogočne ciprese, bambus, sivka in drugo grmičevje in drevje.

Hiša, 207 m2 neto tlorisne površne, je zidana v breg in obsega 2 etaži. Terasasto zasnovana posest omogoča direkten dostop do obeh etaž hiše.

Z javne poti se po lastni dovozni poti pripeljete do spodnje etaže hiše. Spodnja etaža, namenjena gospodarski dejavnosti, obsega 2 ločena prostora, velikosti 92 m2 in 15 m2, ki  služita proizvodnji in hrambi vina. Novi lastnik si tu lahko omisli prostor za proizvodnjo in hrambo olivnega olja, hrambo ozimnice, večnamenski družabni prostor. Ob hiši je tudi večji nadstrešek, namenjen spravilu drv in drugih stvari.

Ob hiši vodijo stopnice na višjo travnato teraso, s katere se dostopa v zgornjo etažo, kjer je stanovanjski del hiše. Stanovanjski del meri 100 m2. Sestavljata ga 2 ločeni enoti - 3-sobno stanovanje na vzhodni strani in 2-sobno stanovanje z balkonom na zahodni strani - ki ju je možno združiti v eno večjo enoto. Vhod v obe stanovanji je zaščiten z nadstreškom, kjer se lahko skrijete pred vročim poletnim soncem in se zadržujete na prostem tudi, ko dežuje. Za popolen gurmanski užitek skrbi kamnit, mično zidan in nadkrit žar. V tej etaži se nahaja tudi kurilnica z lastnim vhodom.

Hiša, zgrajena leta 1986 in delno obnovljena leta 2023, je dobro vzdrževana. Oskrba z vodo je priključena na javni vodovod. Ogrevanje prostorov je radiatorsko na kurilno olje, ogrevanje vode je na sončne kolektorje. Tipično mediteransko arhitekturo denifirajo peskana fasada, rdeča opečnata streha, polkna.

Vsa infrastruktura (šola, vrtec, pošta, banka, trgovine) je oddaljena 3-4 km. Na svoj račun bodo prišli tudi kolesarji in ljubtelji sprehodov v naravi.

Pogoj za nakup je, da kupec plača davek na promet nepremičnin v višini 2 %. 

Podrobnejše podatke in informacije o posesti vam z veseljem podamo na informativnem sestanku. Za rezervacijo sestanka me kontaktirajte prek telefonske številke +386 41 863 360 ali preko e-pošte na naslovu jana.opsenica@kwslovenia.com

 

688.000 €

Pošlji povpraševanje

Mogoče vas tudi zanima

počitniški objekt ostalo

Južna Primorska, Piran/Pirano, Slovenija
150.000 €
Prijava na novice s spletne strani