hiša samostojna

Istarska županija, Umag, Hrvaška

Osnovni podatki

vrsta objekta: hiša
Cena: 1.047.535 €
transakcija: prodaja
leto izgradnje: 2010
tip: samostojna
regija: Istarska županija
velikost: 482,34 m²
področje: Umag
šifra oglasa: PH671JO
parcela: 796,00 m²
lokacija: Sveta Marija na Krasu
nadstropje: K+P+1
energetski razred: B (25-50 kWh/m²a)

opis

DAN ODPRTIH VRAT - sobota, 15.06.2024

Želite živeti na hrvaški strani Istre blizu slovenske meje, na mirnem podeželju, obdani z naravo? Potem je Sveta Marija na Krasu pravi kraj. Želite opravljati pridobitno dejavnost na domu in/ali  se ukvarjati s turizmom? Potem je ta hiša odlična priložnost za vas, saj se ponaša z velikim potencialom za nadaljnji razvoj. Izkoristite priložnost, izkoristite Dan odprtih vrat, da spoznate njen izjemen potencial. Ogled na dnevu odprtih vrat je možen s predhodno prijavo in rezervacijo termina ogleda.

Samostojna stanovanjska hiša s poslovnimi prostori in dvema turističnima apartmajema s pogledom na morje ponuja številne priložnosti za vse, ki želite opravljati mirno dejavnost doma in/ali se ukvarjati s turizmom. Nahaja se v Sveti Mariji na Krasu v hrvaški Istri.

Hiša stoji na parceli, veliki 796 m2, oblike paralelograma.

Hiša se razprostira v treh etažah – nizko pritličje, visoko pritličje, mansarda. Skupna bruto površina hiše meri 482,34 m2 (upoštevajoč korekcijske faktorje meri 455,45 m2). Od tega merijo poslovni prostori, 100,45 m2, stanovanjski prostori 268,13 m2, zunanje površine (terasa, balkoni, zunanja stopnišča, nadkrit vhod, nadkrit prehod) merijo 95,76 m2.

Nizko pritličje meri 175,97 m2 in obsega: nadkrit vhod, 3 poslovni prostori, garaža, shramba in odprto zunanje stopnišče. Trenutno se v poslovnih prostorih ne izvaja nobena pridobitna dejavnost. Možno je spremeniti poslovno namembnost v stanovanjsko.

Visoko pritličje 181,52 m2 in obsega veliko 4-sobno stanovanje – dnevna soba, kuhinja, jedilnica, 3 spalnice, vsaka s svojo kopalnico, wc za goste, hodnik, notranje stopnišče, terasa z letno kuhinjo z zidanim žarom.

Mansarda meri 124,85 m2, v kateri sta urejena 2 apartmaja (večji in manjši) - kategorija 3 zvezdice.

Hiša, zgrajena leta 2010 je kvalitetno grajena in v letu 2023 prenovljena in posodobljena. Je tudi odlično vzdrževana in čista. V hiši je vgrajena kvalitetna oprema višjega cenovnega razreda. Soseska je prijetna in sosedje so dobri.

Nosilne stene so betonske in iz opeke, predelne stene so iz opeke.  Streha je betonska, krita s strešniki »mediteran«. Stavbno pohištvo je iz aluminija, nekaj tega je zamenjanega s stavbnim pohištvom iz PVC. Vsa notranja vrata so lesena.

Vsa okna (razen polkrožnih) imajo komarnike, rolete oz. žaluzije. Strešna okna so električna. 3 tende (2 električni + 1 ročno nastavljiva). V dnevni sobi je položen bambusov parket, v sobah laminat oz. keramika. V vseh kopalnicah je nova sanitarna oprema, v dveh kopalnicah tudi nova keramika, 1 kopalnica ima talno gretje.

Intrenet in satelitska TV, da boste v toku s časom.

Za ogrevanje imate na izbiro 4 vire: toplotna črpalka, peč na drva, klima (7 notranjih enot tudi za hlajenje – vgrajene leta 2023), pripravljen priključek za priklop na plin. Ogrevanje vode na sončne kolektorje. Možnost priklopa na mestno kanalizacijo, trenutno je v uporabi velika greznica.

Lepe in tople dni je najlepše preživljati na prostem. Iz vseh teras lahko občudujete sončni zahod, vrt pa vas bo razveseljeval s svojimi sadovi in cvetovi – 4 mandarine, 2 limoni, pomaranča, grenivka, 1 granatna jablana, 2 kumkvata, 2 vinogradniški breskvi, 1 češnja, 2 magnoliji, 2 velika kaktusa (aloe vera) in zelenjava.

Na dvorišču je nadkrito parkirišče za 4 avtomobile. Na dvorišču se lahko parkira 8 avtomobilov.

Kaj pa kraj?

Marija na krasu je stara, v zadnjih letih razvijajoča se vas. Od Umaga je oddaljena 4 km. Znana je po dobrih gostilnah, ima pa tudi svoj nogometni stadion, pokrito balinišče, pekarnico, trgovino s kmetijskimi stroji, avtomehanik. V izgradnji je osnovna šola, ki bo svoja vrata prvič odprla letošnjo jesen. V okoliških vaseh, v radiusu treh kilometrov so zobozdravnik, vinarna, več gostiln, pekarn (torte in piškoti), industrijska cona Ungarija s pohištvenimi saloni in trgovinami z gradbenimi materiali. Če radi uživate na plažah in morju, lahko izbirate med prodnato Kanegro in umaškimi peščenimi plažami.

S strani prodajalca je pogoj, da kupec prevzame del stroškov posredovanja.

Podrobnejše podatke in informacije o hiši vam z veseljem podamo na informativnem sestanku. Za rezervacijo sestanka me kontaktirajte preko telefonske številke +386 41 863 360 ali preko e-pošte na naslov jana.opsenica@kwslovenia.com

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo srečanja z vami.

1.047.535 €

Pošlji povpraševanje

Mogoče vas tudi zanima

hiša samostojna

Istarska županija, Poreč
830.000 €

hiša samostojna

Istarska županija, Poreč
850.000 €
Prijava na novice s spletne strani